Terugblik Carnaval 2020

Nu Prins Christiannemer nog een jaartje in de wachtkamer blijft zitten en er voor ons erg weinig zicht op speeltijd is, een kleine terugblik naar het afgelopen carnavalsseizoen.

Vanaf half januari is ons vizier gericht op het vriendelijkste feest per jaar: het Carnaval. Gelukkig kunnen we een paar keer oefenen voordat we voor de leeuwen gaan, en de eerste keer is tijdens de jaarlijkse opwarmavond van de DCV in Delft. We openen de avond, nemen een drankje en een boterhammetje, en zijn daarna vrij snel klaar. Prima serie gespeeld, de kop is er af. Daarna komen we met de Theebukkers uit De Lier in actie bij het carnaval in het Westerhonk. We spelen een paar series, doen de grote polonaise en we voelen ons comfortabel in het repertoire dat we die 5 dagen Carnaval met vertrouwen tegemoet zien.

In het carnavalsweekend zelf trappen we af op vrijdagavond in de Vreeloohal waar 1500 in vol ornaat zich laten meevoeren op de klanken van de Knotten. Op zaterdag luisteren we de optocht in De Lier op en daarna pakken de eerste knotten de auto naar Lies (bij Princenhage) alwaar ze acte de présence geven bij het spijkerbroekhangen in het gemeenschapshuis. Na een voedzame maaltijd voegt de rest van de band zich bij dit zooitje ongeregeld en spelen we traditiegetrouw de tent en de Vlaamse schuur plat op het Mottobal bij CC ’t Aogje. We worden daar sinds een aantal jaar uiterst hartelijk ontvangen en omdat dit feest van beide kanten als bijzonder geslaagd wordt ervaren, komen we ieder jaar graag terug. Op zondag wordt de gang naar Oeteldonk ingezet en op de bonnefooi verblijden we daar de mensen op straat met onze series. De maandag van het carnaval zijn we weer ‘scharf wie ein Messer’ terug in de Rank in de Lier, en sluiten we op dinsdag het seizoen af op de medewerkersavond.

Het is wederom een enorm feest geweest.

Geplaatst in Nieuws.